Ogar infectat cu variola maimuței, după ce a dormit cu stăpânii lui în pat

Dacă până acum se spunea că variola maimuței se transmite de la animal la om, iată că vine revista medicală The Lancet și spune într-un raport că, pentru prima dată, un câine a fost diagnosticat cu variola maimuței, transmisă de la stăpânii săi cu care a dormit în pat.

Este vorba despre un ogar italian în vârstă de 4 ani, care a fost plecat în vacanță în Franța, cu stăpânii săi. Acolo, toți, oamenii și câinele, au împărțit patul. De precizat, că stăpânii fuseseră deja diagnosticați cu variola maimuței.

Cazul atrage atenția specialiștilor care spun că trebuie să fie mult mai conștientă toată lumea în legătură cu transmiterea virusului și, unde e cazul, să se izoleze animalele domestice de oamenii infectați.

„Constatările noastre ar trebui să suscite o dezbatere privind necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele pozitive la virusul maimuței”, au scris cercetătorii în raportul prezentat de revista medicală The Lancet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...