OMNIASIG susține echipa de salvatori voluntari moto Ride & Ride, pentru intervenții de urgență

Publicat: 12 iun. 2024, 13:12, de Ziarul Puterea, în Advertoriale , ? cititori
OMNIASIG susține echipa de salvatori voluntari moto Ride & Ride, pentru intervenții de urgență

OMNIASIG Vienna Insurance Group și Asociația non-guvernamentală Ride & Ride anunță încheierea unui parteneriat pentru susținerea siguranței în trafic și a intervențiilor în situații de urgență de către echipa de salvatori voluntari atestați din cadrul asociației.

Parteneriatul cu Asociația Ride & Ride presupune susținerea creării unui grup de salvatori voluntari, format din membri ai asociației, din care fac parte medici, asistenți și mecanici moto care intervin în mod voluntar în cazul incidentelor și accidentelor în trafic în care sunt implicați și motocicliști. Asociația Ride & Ride promovează constant motociclismul responsabil și conducerea preventivă prin acțiuni și campanii derulate împreună cu Brigada Rutieră a Poliției Române.

Prin intermediul acestui parteneriat, 10 salvatori voluntari din cadrul asociației au participat la cursuri de Basic Life Support organizate de SMURD și de Serviciul de Ambulanță București. În cadrul cursurilor, echipa de salvatori din Asociația Ride & Ride a învățat o serie de tehnici și competențe vitale pentru a interveni eficient în situațiile de urgență. Totodată, fiecare salvator a fost dotat cu un echipament complet de prim-ajutor care cuprinde atât echipament de protecție, cât și materiale pentru tratamentul arsurilor și traumelor, kit-uri de resuscitare și alte instrumente esențiale.

În urma finalizării cursului, echipa de salvatori Ride & Ride poate interveni în diferite situații de urgență în care sunt implicați motocicliști, de la accidente minore și probleme tehnice, până la accidente grave din care rezultă victime.

„Asociația noastră asigură continuitatea faptelor bune, pe care le ducem mai departe. Pe parcurs, am format o structură de membri voluntari, care se implică în mod activ și real în evenimentele motocicliștilor și în modul de organizare și funcționare a comunității. Mulțumim întregii echipe OMNIASIG pentru încrederea și suportul oferite în cadrul acestui proiect”, a declarat Puiu Vasilescu, Fondator al Asociației Ride & Ride.

„Siguranța rutieră este un subiect foarte important atât pentru noi, cât și pentru România. Țara noastră este în topul statelor europene în care se produc cele mai multe accidente în trafic, iar statisticile pentru 2023 au arătat că în cursul acestui an au avut loc peste 4.525 de accidente rutiere grave la nivel național. În calitate de asigurători, este important să avem un rol activ în educarea și pregătirea comunității pentru astfel de situații, iar prin parteneriatul cu Asociația Ride & Ride ne bucurăm să putem susține o echipă de salvatori dedicată care poate interveni pentru a salva vieți. Le mulțumim celor de la Ride & Ride și le suntem recunoscători pentru tot efortul depus, întrucât prin această colaborare reușim să promovăm împreună siguranța în trafic și să construim o societate mai sigură pentru noi toți”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Prin intermediul parteneriatului, atât OMNIASIG, cât și Asociația Ride & Ride contribuie la creșterea siguranței rutiere și la diminuarea efectelor accidentelor de trafic, promovând valorile de solidaritate, responsabilitate și intervenție comunitară. În semn de susținere, logo-ul OMNIASIG va fi vizibil pe vestele purtate de membrii echipei de salvatori Ride & Ride, simbolizând angajamentul comun pentru siguranță în trafic și sporind în același timp vizibilitatea ambelor organizații în comunitate.