OMS: A treia săptămână consecutivă cu scădere a cazurilor și deceselor provocate de Covid-19

Publicat: 13 apr. 2022, 18:45, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
OMS: A treia săptămână consecutivă cu scădere a cazurilor și deceselor provocate de Covid-19

La nivel global, este a treia săptămână consecutivă când se înregistrează o scădere a numărului de cazuri și de decese provocate de Covid-19, a transmis un raport epidemiologic săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății.

În lume, în ultima săptămână, numărul cazurilor a ajuns la 7 milioane și al deceselor la 22.000. De la începutul pandemiei, în total, 496 de milioane de persoane s-au infectat, iar numărul deceselor a ajuns la 6 milioane.

Chiar dacă se înregistrează scăderi la nivel global, OMS recomandă precauție, mai ales că în multe țări numărul testelor a scăzut foarte mult, ceea ce înseamnă raportarea unui număr mai mic de cazuri.

În ultimele şapte zile, Statele Unite au raportat cel mai mare număr de decese (3.682), urmate de Coreea de Sud (2.186), Rusia (2.008), Germania (1.686) şi Brazilia (1.120).

Africa a fost continentul unde s-a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de decese (-40 %).

OMS subliniază că subvariantele Omicron reprezintă 99,2% din toate secvențierile genetice efectuate la nivel global și că vaccinurile anti-Covid sunt în continuare capabile să ne protejeze de formele grave și de spitalizări.