OMS: Noua variantă Deltacron „are un nivel redus de circulație”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că noua variantă a coronavirului – Deltacron, rezultată din combinarea Delta cu Omicron, confirmată în Franța, Țările de Jos și Danemarca, ”are un nivel redus de circulație, transmite EFE.

Totuși, OMS nu exclude ca această observație să fie legată de o scădere drastică a numărului testelor pentru Covid, la nivel global.

„Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume avem dezavantajul de a nu putea urmări în mod eficient noua tulpină”, a comentat la o conferinţă de presă responsabila tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Oficialul OMS subliniază că, pe măsură ce se consideră că pandemia s-a încheiat, se renunță la diagnosticarea și secvențierea genetică a coronavirusului, fără a ține seama că ”virusul rămâne în circulație” și există ”mai multe posibilități să sufere mutații”, ca de altfel posibilitatea unei recombinări a variantelor.

În Europa, un număr redus de infectări cu varianta combinată Deltacron au fost confirmate în Franța, Țările de Jos și Danemarca.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole