OMS: Probabil, SARS-COV-2 va evolua, dar severitatea bolii se va reduce

Publicat: 31 mart. 2022, 17:00, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
OMS: Probabil, SARS-COV-2 va evolua, dar severitatea bolii se va reduce
oms hepatitele B și C decese

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat trei posibile scenarii vizând evoluția pandemiei în continuare, ce fac parte din Planul strategic de pregătire și răspuns al OMS.   

În cadrul unei informări de presă, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ”scenariul cel mai probabil este că virusul va continua să evolueze, dar severitatea bolii se va reduce în timp întrucât imunitatea crește datorită vaccinării și infectării”.

Totuși, directorul general al OMS subliniază că periodic se pot înregistra vârfuri în privința numărului de infectări și al deceselor, din cauza slăbirii imunității. În aceste condiții, se recomandă administrarea periodică a dozei booster în cazul categoriilor de persoane vulnerabile.

Celelalte două posibile scenarii se referă: fie la apariția unor variante mai puțin severe situație în care dozele booster sau noile vaccinuri anti-Covid nu mai sunt necesare; fie apare o variantă mai virulentă, protecția indusă de vaccinările anterioare ori infectare fiind scăzute.