OMV nu vrea nici în ruptul capului să plătească taxa de solidaritate în România

Un oficial al Direcţiei de Taxe a UE vine la Bucureşti pentru discuţii privind politica fiscală a UE și pentru a lămuri cu Ministerul de Finanțe unde plătește OMV.

Comisia Europeană are nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanţelor înainte de a răspunde autorităţilor române asupra modului în care se aplică taxa de solidaritate, a transmis CE pentru Profit.ro.

Consultările sunt esenţiale pentru a stabili aplicarea contribuţiei de solidaritate şi în cazul OMV Petrom, companie care a anunţat că, potrivit propriei interpretări a situaţiilor sale financiare, nu va trebui să plătească. Cazul, o speţă fiscală complexă care trebuie clarificată de către autorităţile europene, a fost politizat puternic în ultimele săptămâni.

Citește și: Ce spune OMV Petrom despre taxa de solidaritate pe care nu o plătește

Un oficial al Direcţiei Generale Impozitare şi Uniune Vamală (TAXUD), Benjamin Angel, director pentru Taxare directă, Coordonare fiscală, Analiză şi evaluare economică, va veni la Bucureşti la mijlocul lunii martie pentru a discuta cu autorităţile române o gamă mai largă de aspecte privind politica fiscală a UE, dar vizita nu este „legată în mod special de contribuţia de solidaritate sau de politica energetică a UE, caz în care echipele tehnice ale Comisiei şi ale României sunt în contact pentru a se asigura că Regulamentul este bine aplicat”, a precizat Executivul UE, conform Profit.ro.

Citește și: România mai pierde o bătălie cu austriecii. UE dă dreptate OMV. Va plăti taxa de solidaritate în Austria

Ministerul Finanţelor speră să primească mai devreme de o lună, cât mai este până la vizita oficialului european, un răspuns la a treia întreabare dintre cele transmise Comisiei.

În timp ce primele două întrebări au vizat implementarea regulamentului, iar Comisia a apreciat că acesta a fost transpus corect în legislaţia naţională, a treia întrebare este cea de care depinde dacă OMV Petrom va plăti taxa sau nu.

2 COMENTARII

 1. Maine ar trebui impuse zece impozite de o valoare de peste 98 / pentru cei care nu platesc in Romania aceasta taxa , care este si asa un panaceu hotesc la un picior de lemn . Baieteii astia nemtesti ne dispretuiesc si sugruma tara , prin politica economica impusa de bancile camataro austroungare si prin controlul total al petrolului romanesc ieftin la extragere si scump pentru romani , dar asta este austrorusii ne iubeste. O marsavie si o batjocora la care partidurile ce conduc astazi sunt in pozitia de asi trada tara cu perseverenta si zel .

 2. Caciu in mod mafiot si cinic a schimbat codul fiscal si a atacat micii comercianti,persoanele independente,micile afaceri care câștigau si ei un ban din munca lor nu paraziti la stat.
  A distrus afaceri ,a marit taxe si impozite .
  In schimb cand e vorba sa ia bani de la gruparea de crima organizata OMV vine in fata romanilor si in bataia de joc spune ca nu le ia banii.
  Romanii trebuie sa stie ce ascund acest banditi care s-au cocotat in fruntea statului printr-o inselaciune a lui Iohannis si a pnl:
  atit energia electrica cat si gazele in Romania ar trebui sa fie aproape gratis.
  pretul la benzina si motorina nu ar trebui sa depaseasca 5 ron/l,pretul la benzina si motorina de ex.este mai mare ca in Japonia si SUA .
  Romania are rezerve de gaze,petrol( exploatate ilegal de OMV asa cum s-a demonstrat deja),are are hidrocentrale,nuclearelectrica,energie eoliana.
  Totul este un jaf in Romania .Preturile la alimente sunt mai mari ca in Germania cel putin la Kaufland este jaf de jaf.Dar asa este in toate supermarketurile din tara.
  Saracirea populatiei este singurul lor scop in viata .Nivelul de trai a scazut cu 30% .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...