OMV Petrom: Susținem ferm accesul României la Schengen

Reprezentanții companiei OMV Petrom au transmis că susțin ”ferm” intrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Reacția companiei austriece vine la o zi după ce guvernul de la Viena a blocat intrarea României în spaţiul Schengen.

”Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România cât și în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, au declarat reprezentanții companiei pentru G4MEdia.

Reacția OMV Petrom vine în contextul în care mai mulți politicieni și lideri de opinie au cerut boicotarea produselor și serviciilor oferite de companii cu capital austriac.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole