One United Properties a obținut o finanțare de 78 mil. euro pentru componenta office a One Cotroceni Park

Publicat: 26 iul. 2021, 09:15, de Răzvan Zamfir, în Imobiliare , ? cititori
One United Properties a obținut o finanțare de 78 mil. euro pentru componenta office a One Cotroceni Park

Dezvoltatorul One United Properties, recent listat la Bursa din București, a încheiet un acord de finanțare a componentei office a proiectului One Cotroceni Park de până la 78 de milioane de euro. Finanțarea este acordată entităților One Cotroceni Park Office S.A. (circa 40 de milioane de euro) și One Cotroceni Park Office Faza 2 S.A. (circa 28 milioane de euro), la care se adaugă o facilitate de TVA de 9 milioane de euro.

Băncile finanțatoare pentru acest credit sunt Banca Comerciala Română, BRD Group Société Générale și Erste Bank A.G., iar scadența împrumuturilor este de 7 ani.

Dezvoltat pe un teren de 5,8 hectare, pe locul fostei platforme Ventilatorul, One Cotroceni Park este unul dintre cele mai ample proiecte de regenerare urbană din București, conceput într-o abordare de tipul Live / Work / Play.

Proiectul cu funcțiune mixtă include o componentă office cu două clădiri mari de birouri de clasă A cu aproximativ 75.000 mp suprafață închiriabilă, una rezidențială cu peste 850 de locuințe și una comercială, care va oferi viitorilor chiriași și rezidenți acces la numeroase facilități, precum operatori de food (cantină, cafenele, wine-bar, bistro, restaurante), fitness și diverse servicii (farmacie, curățătorie, bancă), piste de alergare în aer liber, înot și ciclism.

Componenta office deține certificare LEED Platinum, ce atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului, și este în curs de certificare WELL Health and Safety, cea mai ruguroasă certificare pentru bunăstarea ocupanților săi și asigurarea celor mai bune condiții la locul de muncă.