ONU: Peste 3.000 de civili ucraineni au pierit, dar bilanțul real ar putea fi „considerabil mai mare”

Biroul ONU pentru drepturile omului (OHCHR) a anunțat, luni, că, de la începutul invaziei ruse, numărul civililor din Ucraina uciși este de peste 3.000.

De la începutul invaziei ruse la 24 februarie, OHCHR a înregistrat 3.153 de morți de civili în Ucraina – dar estimează că bilanțul real ar putea fi probabil „considerabil mai mare”, transmite BBC.

Posibilele discrepanțe între cifrele înregistrate provin din dificultatea de a primi informații din anumite zone ale țării.

În acest sens, un exemplu este orașul-port Mariupol care a suferit bombardamente necruțătoare, estimându-se că aproape 90% din clădiri au fost avariate și distruse. În apropiere de Mariupol, au fost identificate gropi comune unde se crede că au fost îngropate multe cadavre. Autoritățile locale spun că un număr mare de civili au murit în urma bombardamentelor rușilor asupra orașului.

ONU consideră că majoritatea victimelor au fost ucise de arme explozive cu rază mare de acțiune (atacuri cu rachete şi atacuri aeriene), a menţionat OHCHR, fără să precizeze cine este responsabil pentru aceste victime.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...