Opera Națională din București va pune la dispoziție trei titluri celebre din repertoriul universal

Opera Naţională Bucureşti va prezenta trei titluri celebre din repertoriul universal în săptămâna 1 – 7 martie 2021, în Sala Mare de Spectacole.

Joi, 4 martie

Va începe spectacolul „Carmen” de la ora 18:30, fiind vorba despre o operă în concert (fragmente) de Georges Bizet. Orchestra Operei Naţionale Bucureşti va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Vlad Conta.

Vineri, 5 martie

Începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti va propune concertul „Astor Piazzolla 100”, o incursiune în lumea magică, plină de mister şi senzualitate a creaţiei lui Astor Piazzolla, cel care a revoluţionat tangoul tradiţional argentinian, creând „Tango nuevo” şi de la a cărei naştere aniversăm în luna martie 100 de ani.

Ne vor purta în această călătorie soliştii Simonida Luţescu, Sorana Negrea şi Andrei Lazăr, acompaniaţi de Mihaela Vîlcea la pian şi Pavel Zurka la contrabas, precum şi Trio Elite, format din violonistul Cristian Balaş, violoncelista Ioana Stanciuc şi pianista Mădălina Florescu.

Conceptul regizoral al spectacolului poartă semnătura lui Alexandru Nagy, iar din program nu vor lipsi celebrele „Las cuatro estaciones portenas”, „Adios Nonino”, „Oblivion” sau „Libertango”.

Sâmbătă, 6 martie

Începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti va avea loc spectacolul „La Boheme” de Giacomo Puccini. Orchestra Operei Naţionale Bucureşti va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Tiberiu Soare.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor privind distanţarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30%.

Biletele se pot achiziţiona de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti şi online.

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiţii de siguranţă şi respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Pentru a ne bucura în siguranţă de fiecare spectacol, reprezentaţiile au fost adaptate pentru a avea o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Regulamentul de participare poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...