Orban a predat, pas cu pas, PNL la USR-PLUS și UDMR

Negocierile privind formarea noului guvern au scos în evidență încă o dată jocul diabolic de rupere a PNL făcut de către Ludovic Orban. Un joc care s-a mai disputat pe același scenariu și la alegerile locale din București.

KO-urile lui Orban

Prin faptul că a cedat la negocieri patru ministere cu greutate – Fondurile Europene, Transporturile, Mediul și Dezvoltare, celor de la USD și UDMR, Orban a dat KO organizațiilor liberale cu greutate din Ardeal și Moldova. Adică, le-a dat flit lui Ilie Bolojan, Emil Boc, Gheorghe Flutur și chiar prietenului său, Ion Ștefan.

Practic, PNL a rămas doar cu șapte ministere pentru că Armata și Externele sunt antamate de la Cotroceni pentru Nicoale Ciucă și Bogdan Aurescu.

În schimb, a avut grijă ca marii perdanți ai alegerilor parlamentare, Caraș-Severinul lui Marcel Vela și Mehedințiul lui Virgil Popescu să rămână la butoanele ministerelor de Interne și Energie.

Dar, totodată, Orban a scos de la masa negocierilor viitorului Guvern organizațiile cu greutate ale PNL, cum ar fi Giurgiu, Prahova, Ilfov, Arad și Constanța. De ce? Ca să promoveze doar camarila sa obedientă și fără mare susținere politică din teritoriu.

Primul pas: Predarea Capitalei la USR

Această manevră de la negocieri de „predare” a ministerelor PNL cu greutate a USR-PLUS și UDMR seamănă, pas cu pas, cu operațiunea de predarea a organizațiilor liberale din Capitală. Atunci, primul pas de predare al liberalilor din Capitalei a fost impunerea în fruntea PNL București a fostului ministru al lui Cioloș, Violeta Alexandru.

După care a urmat „hegemonia” stranierilor de la sectoare venind cu neo liberalii Burduja, Pavel Popescu, Băcanu sau Ciucu. Ca tacâmul să fie complet, la alegerile locale, după ce l-a „înfiat” de la USR pe Nicușor Dan, Orban a predat sectoarele liberale cu greutate care puteau câștiga alegerile, adică 1 și 2, la USR și a impus un „mort” la Sectorul 4 ca să nu îi strice feng-shuiul pesedistului Daniel Băluță.

Acum, l„ negocierile privind formarea cabinetului Cîțu, Orban procedează cam în același mod ca și la locale: Oare ce urmărește Ludovic Orban, că vechii liberali nu mai înțeleg nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...