Orban: Ar trebui să fie prioritate 0 pentru Guvern să corecteze PNRR în conformitate cu observațiile Comisiei Europene

Comisia Europeană nu a respins Planul Național de Redresare și Reziliență, ci a transmis o serie de solicitări de modificare, a explicat Ludovic Orban, președintele PNL, care s-a arătat „convins” că premierul Florin Cîțu va mobiliza toți actorii guvernamentali pentru a corecta PNRR în conformitate cu solicităriile Bruxelles-ului.

„Guvernul trebuie să se aplece cu toată seriozitatea, să țină cont de toate observațiile, toate propunerile, toate recomandările. Îmi pare rău că vestea a fost dată sub forma unui fake news – nu este adevărat, Comisia Europeană nu a respins Planul național de reziliență și recuperare, dar așa a fost dată știrea, ceea ce nu e adevărat. Face parte din procesul de consultare între Comisie și fiecare guvern.

Sigur că, în toată această consultare, Comisia Europeană practic ne transmite solicitări de modificare, ce mai trebuie completat, ce nu este conform regulamentului prin care s-a instituit facilitatea de redresare și reziliență. Acest dialog între Comisie și guvern va continua, dar, mesajul pe care îl am de transmis, Guvernul trebuie să se concentreze cu toată atenția, cu toată seriozitatea.

Ar trebui să fie prioritate 0 să completeze, să corecteze PNRR, în conformitate cu observațiile formulate de Comisia Europeană, astfel încât să ajungem în situația ca Planul nostru național de reziliență și redresare să fie aprobat într-un termen cât mai scurt”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă organizată vineri la PNL Bacău.

Întrebat dacă se va implica PNL în rezolvarea situației, liderul liberalilor a răspuns:

„Este implicat direct. Suntem partid de guvernământ într-o coaliție de guvernare. Premierul, până la urmă, are practic ultimul cuvânt în materie de PNRR și sunt convins că va mobiliza toți actorii instituționali guvernamentali pentru a corecta, a însuși observațiile formulate de la nivelul Comisiei și a aduce PNRR în forma în care să poată să fie aprobat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...