Orban, dezlănțuit, în ziua demisiei: „Cioloș nu are șanse să formeze o majoritate parlamentară” (VIDEO)

Publicat: 12 oct. 2021, 12:46, de Narcis Popescu, în News , ? cititori
Orban, dezlănțuit, în ziua demisiei: „Cioloș nu are șanse să formeze o majoritate parlamentară” (VIDEO)

Ludovic Orban i-a atacat furibund pe Florin Cîțu și pe Klaus Iohannis, în ziua în care a venit la Parlament să-și depună mandatul de la șefia Camerei Deputaților. Fostul lider al PNL a calificat desemnarea lui Cioloș drept o „cacealma politică”, susținând că planul președintelui este de a veni cu o a doua propunere de premier în persoana lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban, susține că desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier a fost un joc „la cacealma” a lui Klaus Iohannis.

„Criza politică trebuie să înceteze imediat pentru că România are nevoie de un guvern stabil, care să se ocupe de criza sanitară, criza economică care bate la ușă. Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca efect rezolvarea crizei, ba chiar o adâncește. Este evident pentru toată lumea, că în ciuda bunelor intenții ale celor din USR, desemnarea lui Dacian Cioloș nu ține cont de situația politică din România și de pozițiile partidelor”, a spus fostul lider al PNL. Orban l-a acuzat pe Iohannis că distruge PNL-ul.  ”PSD a atins 35, AUR a crescut, chiar și USR. Singura formațiune politcă care s-a prăbușit este PNL. Nu înțeleg de ce președintele face așa cu PNL, care l-a susținut. Vrea să-și distrugă partidul care l-a susținut”.

Întrebat dacă implicarea lui Klaus Iohannis în politica internă a PNL arată că acesta este interesat să revină în fruntea partidului în 2024, Ludovic Orban a răspuns: „Nu cred. La modul în care s-a implicat în distrugerea PNL, la ce să mai vină în PNL, că dacă se mai implică mult nu o să mai rămână nimic din PNL”.

Orban nu va vota un Guvern Cîțu 2

Sunt convins că această propunere e cu intenția de a consuma prima desemnare. Desemnarea lui Dacian Cioloș va adânci ruptura dintre PNL și USR. Sunt convins că intenția ascunsă din spatele acestei desemnări se ascunde dorința ca, la a doua desemnare, să fie desemnat, tot Florin Cîțu. Decizia prelungește criza”, a spus Ludovic Orban.

Vă spun de acum că este clar pentru orice om de bun simț că nici PNL, nici alte partide nu vor susține un Guvern Cioloș. Mă îndoiesc că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze o majoritate parlamentară. Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD, nici PNL nu s-a prezentat la Cotroceni cu o propunere de premier. În ceea ce privește conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere de premier este o decizie care practic a spus PNL în situația de a nu avea o propunere de premier și de a nu-i da șansa președintelui de a desemna un premier PNL”, a completat el.