„I-a răspuns la SMS”. Când se vor întâlni liderii PNL și USR | VIDEO

Dacian Cioloș a afirmat, în cadrul primelor declrații de când a devenit premierul desemnat de președinte, că va avea o întâlnire cu liderul PNL, adăugând că Florin Cîțu i-a răspuns în cele din urmă la SMS. Totodată, Cioloș susține că el va purta discuții doar la nivel instituțional cu PNL și nu vrea să fie prins în războiul dintre Orban și Cîțu.

Dacian Cioloș, premier desemnat să formeze un nou Guvern, susține că în aceste zile singurul său interes este să formeze noul executiv. În acest sens intenționează să discute cu cei din PNL, însă exclude o posibilă alianță cu cei de la AUR, alături de care a și votat moțiunea de demitere a Guvernului Florin Cîțu.

Dacian Cioloș a declarat că prioritatea sa este refacerea coaliției de guvernare, cât timp USR „nu are compatibilități politice cu PSD și AUR”.

PNL va avea Un BPN marți, iar mâine după-amiază vom stabili o întâlnire. Vreau să am discuții. Nu avem compatibilități politice cu PSD și AUR. Intenția noastră este să discutăm cu partenerii din coaliție. Vom avea o primă discuție„, a spus Dacian Cioloș.

Referitor la conflictual din PNL dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, Cioloș a spus că vrea să evite implicarea în zona beligerantă a liberalilor. „Vom vedea care este și poziția colegilor noștri. Deocamdată poziția este ocupată de Ludovic Orban (…) Voi avea o discuție cu cei din conducerea PNL. Dați-mi voie să nu intru în acest conflict dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban”, a spus Cioloș.

Liderul USR a evitat să răspundă dacă negocierile cu PNL vor presupune și o redistribuire a portofoliilor ministeriale în arcul guvernamental. „Într-o primă fază trebuie să vedem dacă vor să-și asume politic un astfel de proiect. Nu pot să vorbesc de ministere, atâta timp cât n-am discutat cu partenerii mei. Eu, ca premier desemnat, am intenția să mă duc până la capăt”.

Declarație Dacian Cioloș, premier desemnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...