Orban: Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului, ci a fost avocatul PSD şi al intereselor social-democrate. El a anunţat că miercuri va fi votat noul Avocat al Poporului, urmând ca în coaliţie să fie decis numele persoanei propuse.

Ludovic Orban a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, care este calendarul legat de numirea noului Avocat al Poporului. 

“Am convocat şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă şi Parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului.  Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare se va face până marţi, 22 iunie, orele 16 şi am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ale celor două camere, ziua de miercuri, ora 12.În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12 vom avea un nou Birou Permanent Reunit pentru a convoca plenul şi cel  mai probabil miercuri după şedinţa Birourilor Permanente Reunite vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului”, a anunţat Orban.

El a precizat că viitorul Avocat al Poporului va fi cine va decide Parlamentul.

Întrebat dacă Gyula Fabian, susţinut de UDMR, va fi viitorul Avocat al Poporului, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: “Este una dintre propuneri. Când avem clar stabilit…Veţi afla numele candidatului, va fi un singur candidat susţinut de coaliţie”.

El a mai fost întrebat şi despre intenţia PSD de a face o sesizare la CCR deoarece Renate Weber , revocată din funcţie miercuri, prin votul PArlamentului, nu ar fi avut dreptul la apărare.

“Cum nu a avut dreptul la apărare? A fost convocată şi prezentă şi în comisiile juridice”, a explicat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...