Organigrama Ministerului Economiei s-a „umflat” prin creșterea birocrației

Moda de ”umflare” a numărului de demnitari la nivelul cabinetului Ciucă a ajuns și la Ministerului Economiei condus de către gălățeanul Florin Marian Spătaru, omul susținut și impus de baronul PSD Dan Nica.

Al patrulea secretar de stat și 25 de posturi

Prin Hotărârea de Guvern nr.499 din 14 aprilie 2022, pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.326/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, ”Ministrul economiei este ajutat în activitatea sa de 4 secretari de stat, precum și de secretarul general și de 2 secretari generali adjuncți, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului”.
Practic, la solicitarea ministrului Florin Spătaru, se mai înființează un post de secretar de stat, care, se pare,  este adjudecat de PSD, dar îl vrea și UDMR. La ora actuală, Ministerul Economiei are doi secretari de stat de la PNL, Terente Ciui și Daniela Nicolescu, și unul de la PSD, Ion Mihai Macaveiu.

Dar, prin această hotărâre s-a umflat și numărul de posturi finanțate din bani publici. ”Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 275 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora”, se precizează în hotărârea din 14 aprilie 2022.

Însă, prin modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.326/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, ”numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 250 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor”. 

Astfel, organigrama Ministerului Economiei condus de Florin Spătaru s-a ”umflat” cu încă 25 de posturi, adică șapte demnitari și un ministru la 275 de angajați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole