Ozempic, injecția de slăbit, aprobată de Serviciul de Sănătate din Anglia   

Serviciul Național de Sănătate din Anglia a aprobat folosirea medicamentului Ozempic pentru reducerea greutății corporale. Milioane de oameni din toată lumea, inclusiv Elon Musk, s-au injectat cu Ozempic, în ciuda faptului că este un medicament pentru diabetici.

Este vorba despre semaglutidă, comercializată ca Wegovy, administrată injectabil numai pe bază de rețetă medicală, transmite BBC.

Printre personalitățile care deja au folosit medicamentul se numără și Elon Musk.

Pe baza dovezilor furnizate de studii clinice, Institutul Național pentru Excelență în Sănătate  și Îngrijire (NICE) din Anglia spune că semaglutida ar putea ajuta la reducerea greutății cu peste 10% dacă este completată cu un regim alimentar echilibrat și un stil de viață sănătos.

Medicamentul va fi prescris persoanelor care au o afecțiune legată de greutatea corporală și celor care au un indice de masă corporală  (IMC) peste 30. În acest sens, NICE enumeră persoanele în prediabet, cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă sau apnee obstructivă în somn.

Injecțiile cu Wegovy se administrează o dată pe săptămână maximum doi ani,  la recomandarea și cu rețeta medicului specialist.

Ce conține Ozempic pentru slăbit și diabet

Semaglutida se găsește și în medicamentul presris în diabet, Ozempic. Spre deosebire de Ozempic – care este destinat celor cu diabet zaharat de tip 2 -, Wegovy este recomandat special pentru pierderea în greutate.

Potrivit unui articol publicat în Variety, medicamentul pentru diabet Ozempic, care conține semaglutidă, este folosit de unii profesioniști din industria filmului și a divertismentului pentru a pierde rapid în greutate.

Compania farmaceutică Novo Nordisk, care produce Ozempic și Wegovy, spune că aceste medicamente ar trebui folosite numai conform recomandărilor medicului.

Ca toate medicamentele, semaglutida are efecte secundare: greață, dureri de stomac, vărsături și diaree.

De asemenea, reducerea rapidă a greutății poate duce, de asemenea, la pierderea de colagen și elastină din piele, determinând o față slăbită, ”fața Ozempic”, cum o numește revista Vogue.

Citește și Medicamentul Ozempic pentru slăbit și diabet face valuri pe TikTok

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...