Pakistan: Peste 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor musonice (autorităţi)

Inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în luna iunie au dus la moartea a peste 1.000 de persoane în Pakistan, potrivit ultimului bilanţ publicat duminică de Autoritatea naţională pentru gestionarea dezastrelor (NDMA), informează AFP.

În cursul ultimelor 24 de ore, 119 persoane au murit, urcând bilanţul la 1.033 de morţi, în timp ce ploile torenţiale au continuat să se abată duminică asupra unor zone ale ţării.

Peste 33 de milioane de persoane, adică unul din şapte pakistanezi, au fost, de asemenea, afectate de inundaţii, iar circa un milion de case au fost distruse sau grav avariate, potrivit guvernului.

NDMA a precizat că peste 80.000 de hectare de terenuri cultivabile au fost devastate. De asemenea, peste 3.400 de kilometri de drumuri au fost avariaţi şi 149 de poduri au fost luate de ape.

Musonul, care durează de obicei din iunie până în septembrie, este esenţial pentru irigarea plantaţiilor şi pentru refacerea resurselor de apă ale subcontinentului indian, însă, în fiecare an, aduce şi tragedii şi distrugeri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...