Până când mai sunt bineveniți românii pe litoral

Mulți dintre românii care au fost weekend-ul trecut la mare au considerat că a fost ultima escapadă pe litoral din anul acesta complicat.

Iată însă că nu e așa, deoarece unii hotelieri și administratori de plajă îi anunță pe români că anul acesta vor avea deschis până în octombrie. Argumentul prelungirii sezonului estival este vremea, care a ținut cu cei aproximativ 70.000 de turiști veniți la malul marii în septembrie, potrivit stiri.tvr.ro. Temperaturile au fost numai bune pentru plajă și înot și la toate acestea s-au adăugat prețurile mici, “de toamnă“.

Dar argumentul important în favoarea prelungirii sezonului rămâne faptul că vara aceasta a fost una dificilă pentru administratorii din turism – comparativ cu 2019 au avut încasări cu aproape 30 la sută mai mici. Tocmai de aceea multe hoteluri rămân deschise și pe ultima sută de metri, iar cei care vor să se mai bucure de o escapadă la malul mării vor avea unde să se cazeze.  

Bulgarii au pus lacătul mai devreme

În anii trecuți, bulgarii primeau oaspeți pe litoral până târziu în octombrie, dar acum au schimbat regulile de vacanță. La mijloc de august, în Sunny Beach, cea mai mare stațiune de pe litoralul bulgăresc, erau deschise doar 30% dintre hoteluri. Și acestea s-au închis până la 10 septembrie. Locurile din staţiunile litoralului bulgăresc nu s-au ocupat, așa că mulți dintre patroni au pus lacătul mai devreme.

Bulgaria și-a deschis granițele pentru turiștii din majoritatea statelor europene încă de la începutul lunii iunie. Cu toate acestea, pandemia a redus cu 35% numărul zborurilor charter programate pentru Varna și Burgas în sezonul estival din acest an, comparativ cu 2019, după cum sublinia ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...

ȘOCANT! Polițist brașovean, dealer de droguri. A fost prins cu 1...

Un polițist din Brașov a fost prin în flagrant cu 1 kilogram de droguri în geantă. Acesta era cunoscut pentru viața sa în afara...