Vânzările de ciocolată elveţiană, grav afectate de pandemia de COVID-19

Pandemia de coronavirus nu a afectat doar HoReCa (Hoteluri, restaurant, catering) ci și afacerile conexe, cum ar fi vânzările de ciocolată. Comercializarea de ciocolată elvețiană a scăzut cu 14,3% în primele opt luni ale anului 2020. Restricțiile de călătorie reprezintă principal cauză.

Declinul a fost mai accentuat în perioada mai – august 2020, la 21,5%, fiind afectate atât vânzările interne, cât şi exporturile, a informat marţi Agerpres, care citează Asociaţia Chocosuisse.

Peste 70% din ciocolata elveţiană este exportată, iar afacerea a fost afectată în special în această vară pe fondul reducerii călătoriilor şi al declinului turismului, a informat Chocosuisse, printre ai cărei membri se află Barry Callebaut şi Lindt & Spruengli.

„Pe pieţele importante, nu estimăm o redresare nici chiar pe termen lung”, a avertizat Chocosuisse.

În Elveția, situația este de asemenea proastă. Cumpărarea de ciocolată a scăzut chiar și în țara producătoare, iar importurile de ciocolată produsă în afara ţării a crescut, a precizat Asociaţia, care a criticat preţurile ridicate ale materiilor prime în Elveţia, din cauza „reglementărilor protecţioniste”.

Anul trecut, industria ciocolatei din Elveţia a generat vânzări de 1,787 miliarde de franci elveţieni (1,97 miliarde de dolari).

Conform datelor Eurostat, în 2019, statele Uniunii Europene au importat 220.000 de tone de ciocolată din afara blocului comunitar, din care 70.000 de tone din Elveţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...