Panică la metrou: Atenție, ușile rămân deschise! VIDEO

Publicat: 04 apr. 2024, 11:37, de Cristian Matache, în ESENȚIAL , ? cititori
Panică la metrou: Atenție, ușile rămân deschise! VIDEO

O garnitură de metrou care a plecat din stația Basarab a circulat cu ușile deschise iar momentul a fost filmat de o călătoare.

Un moment ireal a fost surprins de o călătoare într-un metrou din București: o garnitură de tren a circulat cu ușile deschise. Imaginile au fost încărcate în mediul online, declanșând un val de îngrijorare printre pasageri.

În mod normal, în momentul în care trenul de metrou se pregătește să plece din stație, trebuie să închidă ușile, astfel încât călătorii să nu fie puși în pericol până când ajung în următoarea stație. Cu toate acestea, o călătoare a surprins un moment incredibil: trenul a plecat din stația Basarab cu ușile larg deschise.

Femeia a filmat această scenă și a împărtășit-o pe platforma de socializare TikTok, însoțind-o cu un mesaj de alarmă. În scurt timp, imaginile au devenit virale, stârnind discuții aprinse cu privire la siguranța călătorilor în metrou.

Compania Metrorex susține că a demarat o investigație tehnică. Trenul implicat în incident a fost identificat, iar vagonul respectiv a fost retras din circulație pentru a fi supus unei analize amănunțite. Mai mult decât atât, membrii echipei de conducere a trenului au fost chemați să ofere explicații cu privire la circumstanțele neobișnuite în care s-a produs incidentul.

Potrivit reprezentanților Metrorex, specialiștii vor evalua toți factorii care au contribuit la această situație și vor identifica eventualele deficiențe în proceduri sau echipamente. Această măsură are ca scop garantarea siguranței călătorilor și prevenirea unor incidente similare în viitor.

În ultima perioadă au ieșit la iveală mai multe erori ale Metrorex, cel mai recent fiind accidentul din stația de metrou Timpuri Noi, când două garnituri s-au ciocnit. Atunci, compania care administrează transportul subteran din Capitală nu a transmis informații despre situație, iar călătorii nu știau ce să creadă. Informații au fost transmise la trei ore de la accident.