Panourile lui Nicușor, controlate de un afacerist pro-rus

Publicat: 22 apr. 2024, 13:03, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Panourile lui Nicușor, controlate de un afacerist pro-rus

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a inundat orașul cu afișe pe care le adresează bucureștenilor cu un simplu „Mulțumesc!”. Surpriza? Toate aceste panouri îi aparțin unei singure companii, controlate de un afacerist cu vechi legături rusești, acesta fiind și șeful de campanie al primarului.

 

În perioada premergătoare campaniei electorale, orașul București a fost martorul unei ample mișcări publicitare orchestrată de actualul primar general, Nicușor Dan. Mesajul simplu, dar incisiv, „Mulțumesc!”, a fost afișat pe numeroase panouri stradale din capitală. Cu toate acestea, surpriza a fost descoperită atunci când s-a constatat că toate aceste panouri sunt deținute de o singură companie, Getica OOH SRL, aflată sub controlul unui afacerist cu vechi conexiuni în lumea afacerilor rusești, conform Newsweek.

Getica OOH SRL, firma care a găzduit campania publicitară a lui Nicușor Dan, este parte a unui lanț de afaceri complex, cu ramificații care se întind până în paradisuri fiscale. În spatele acestei companii se află un consorțiu de persoane cu legături strânse cu Matei Păun, un cunoscut om de afaceri cu traseu controversat. Mai mult, acest consorțiu a fost implicat în tranzacții financiare delicate, inclusiv achiziția de la ruși a propriilor acțiuni ale companiei de panotaj.

Cu toate acestea, legăturile între Nicușor Dan și această rețea de afaceri nu se opresc aici. Matei Păun, figura cheie din spatele Getica OOH SRL, a fost managerul campaniei electorale a primarului în multiple rânduri, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la transparența și integritatea campaniilor politice.

În timp ce Nicușor Dan susține că fondurile pentru această campanie provin din donații, realitatea pare să fie mult mai complicată. Surse din piața de profil afirmă că niciun alt jucător major din domeniul publicității stradale nu a fost contactat de echipa de campanie a lui Nicușor Dan, care pare să fi preferat exclusiv compania controlată de Matei Păun.

În ciuda controversei, Nicușor Dan continuă să își susțină campania, iar reacțiile publicului rămân a fi monitorizate în această perioadă electorală plină de tensiune.

Puteți citi întreaga anchetă AICI.