Papa Francisc: „Documentul UE privind Crăciunul este un anacronism”

Publicat: 08 dec. 2021, 17:00, de Magda Marincovici, în Cultură , ? cititori
Papa Francisc: „Documentul UE privind Crăciunul este un anacronism
Papa Francisc

Papa Francisc le-a spus ziariștilor că ”documentul UE privind Crăciunul e unul învechit, că „Uniunea Europeană trebuie să respecte fiecare ţară”  și, atenţie, să nu se devină vehicul de colonizare ideologică”, transmite Vatican News.

„Este o modă a unui secularism diluat, apă distilată… Dar este ceva care nu a funcţionat în istorie” – a mai spus pontiful, subliniind totodată că „Uniunea Europeană trebuie să-şi însuşească idealurile părinţilor fondatori, care au fost idealuri de unitate, de măreţie, având grijă să nu facă loc colonizării ideologice”, deoarece „acest lucru ar putea sfârşi prin a diviza ţările, putând duce la eşecul Uniunii Europene”.

Uniunea Europeană trebuie să respecte fiecare ţară aşa cum este structurată în interiorul său. O varietate de ţări, fără a dori o uniformizare. Nu cred că va face acest lucru, nu aceasta a fost intenţia însă, atenţie, pentru că uneori se vine cu astfel de proiecte şi apoi nu ştiu cum să facă… Nu, fiecare ţară are specificul său, însă fiecare ţară este deschisă către celelalte. Uniunea Europeană: suveranitatea sa, suveranitatea fraţilor într-o unitate care respectă specificul fiecărei ţări. Şi, atenţie, să nu se devină vehicul de colonizare ideologică. Din acest motiv, acea chestiune legată de Crăciun este un anacronism” – a mai spus papa Francisc.