Papa Francisc: Evitați ”dezastrul nuclear”, ”nebunia războiului” în Ucraina!

La şase luni de la debutul invaziei ruse în Ucraina, Papa Francisc a lansat, miercuri, un nou apel: să ”se evite riscul unui dezastru nuclear” în Ucraina, ”nebunia războiului”,  transmit agențiile de presă internaționale.

Papa Francisc a făcut acest apel în timpul audienţei generale săptămânale, de la Vatican.

”Sper că se vor lua măsuri concrete pentru a se pune capăt războiului şi a se evita riscul unui dezastru nuclear la Zaporojie’, a afirmat suveranul pontif.

Papa Francisc a subliniat că se gândește ”la toată această cruzime, la toţi nevinovaţii care plătesc nebunia tuturor părţilor, pentru că războiul este o nebunie”.

”Mă gândesc la această tânără femeie nefericită care a murit din cauza unei bombe puse sub scaunul maşinii sale la Moscova’, a adăugat papa, referindu-se la asasinarea Dariei Dughina, jurnalistă şi politolog în vârstă de 29 ani, fiica unui filosof şi scriitor ultranaţionalist rus.

Papa Francisc a transmis: ”Îi port pe toţi prizonierii în inima mea, în special pe cei care sunt într-o stare fragilă, şi chem autorităţile responsabile să ia măsuri pentru eliberarea lor”.

‘Mă gândesc la copii. Atâţia morţi şi atâţia refugiaţi. Atâţia răniţi. Atâţia copii ucraineni şi ruşi au rămas orfani. Orfanii nu au naţionalitate: au pierdut un tată sau o mamă, fie că sunt ruşi sau ucraineni’, a adăugat el.

La audiența generală din această săptămână, suveranul pontif a subliniat: ”Cei care fac profit de pe urma războiului (…) sunt delincvenţi care asasinează umanitatea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...