GALERIE FOTO: Paradă militară online de 1 Decembrie

1 Decembrie, Ziua Națională a României, a fost marcată timp de 30 de ani prin parade militare, serbări publice și festivități organizate de autorități.

Anul 2020 este însă unul special și, din cauza pandemiei, toate manifestările publice de 1 Decembrie au fost restrânse, iar accesul publicului limitat sau restricționat, pentru a se respecta măsurile impuse de guvern în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Guvernul și președintele au anunțat că anul acesta Ziua Națională a României va fi marcată într-un cadru restrâns și fără parada tradițională.

„În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Miile de militari care treceau în paradă pe sub Arcul de Triumf din București sau pe principalele bulevarde din orașele țării, rămân anul acesta în unitățile militare.

Pentru românii care își doreau să vadă soldații și echipamentul militar din dotarea Armatei Române, Ziarul Puterea a realizat o galerie foto cu unele dintre cele mai spectaculoase fotografii surprinse la antrenamente sau evenimentele la care au participat militarii români, în țară sau peste hotare, în ultimul an.

Paradă militară online de 1 Decembrie
Paradă militară online de 1 Decembrie

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...