Paralizie financiară la Washington

Camera Reprezentanţilor a votat prelungirea bugetului de stat până la data de 11 martie, amânând astfel încă o dată ameninţarea unei paralizii a serviciilor federale americane, relatează AFP.

Adoptat cu numeroase voturi din tabăra republicană, textul propus de democraţi va trebui să fie votat şi în Senat pentru a putea fi promulgat ulterior de preşedintele Biden. Cele două partide nu au reuşit până acum să se pună de acord pentru a adopta bugetul final pentru anul fiscal 2022. Ele sunt nevoite în schimb să prelungească, de fiecare dată cu o lună sau două, bugetul actual, adoptat sub administraţia Donald Trump.

Congresul a multiplicat negocierile

Pe lângă faptul că lipseşte de fonduri anumite programe sociale, amânarea adoptării bugetului încetineşte şi alte proiecte, în consecinţă şi adoptarea reformelor dorite de preşedintele Joe Biden. Liderul de la Casa Albă urmăreşte cu orice preţ o victorie pentru a-şi relansa preşedinţia, cu câteva luni înaintea unor alegeri legislative cruciale.

La sfârşitul lunii septembrie şi apoi la jumătatea lunii decembrie, Congresul a multiplicat negocierile pentru a evita in extremis ameninţarea unei paralizii a statului federal. Ultimul buget adoptat expiră la 18 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole