„Părea că doarme”: Moartea unui călător rus complet vaccinat

Publicat: 02 nov. 2021, 21:45, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
„Părea că doarme”: Moartea unui călător rus complet vaccinat

Un incident grav a avut loc pe 25 octombrie, într-un avion al companiei aeriene Pegasus Airlines. Respectiv un pasager rus a murit în condiții pe care anchetatorii le-au făcut publice.

Bărbatul călătorea singur, avea loc la geam. Părea că doarme, de aceea moartea lui a trecut neobservată în timpul călătoriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, după cum notează DeTV.us. Anchetatorii au aflat, în urma examinărilor, că bărbatul era infectat cu SARS-Cov-2 și prezenta comorbidități, potrivit ziarului german Hamburger Abendblatt. Inițial nu a fost clar cum a reușit pasagerul să se îmbarce, din moment ce era infectat. Apoi a devenit clar: „Conform acordului de circulație dintre Germania și Turcia, pasagerul a fost acceptat pentru zborul de la Istanbul la Hamburg după ce a dovedit că era complet vaccinat împotriva Covid”, potrivit comunicatului Pegasus Airlines, care a cooperat cu anchetatorii.

Rusul în vârstă de 51 de ani, care locuia în regiunea germana Schleswig-Holstein, a fost găsit mort în avionul care tocmai sosise la Hamburg din Istanbul. Abia după ce ceilalți pasagerii au părăsit aeronava, însoțitorii de bord și-au dat seama că bărbatul decedase.