Părinții se opun testării antidrog în școli

Reprezentanții părinților se opun testării antidrog, invocând drept motiv faptul că elevii deveniți victime au nevoie de suport, nu să fie arătați cu degetul.

Reacția părinților vine în contextul declarațiilor controversate ale directoarei de la Colegiul Național „I.L. Caragiale, care a dezvăluit că părinții cărora le-a spus că au copii care se droghează au amenințat-o cu judecata dacă nu vine cu dovezi. „Când voi avea dovezi, voi merge cu ele la DIICOT și Poliție”, a fost replica directoarei.

De cealaltă parte, reprezentanta asociației „Părinții cer schimbare”, Andreea Ionescu a declarat că e o reacție firească aceea în care părinții își apără copiii.

„Este un pericol de care știu de mult, faptul că mai pe lângă toate liceele se întâmplă aceste lucruri. În ceea ce privește reacțiile părinților cred că sunt legate de faptul că vârsta aceasta a adolescenței vine cu multe schimbări, foarte bruște. Practic copilașul nostru, pe care îl știam într-un fel, într-un timp relativ scurt se transformă total conform caracteristicilor vârstei.

Noi suntem cumva luați pe nepregătite dacă nu apucăm să ne informăm ce însemna această vârstă și ce este normal să se schimbe în comportamentul lui și ce nu este normal sau ar trebui să ne ridice un semn de îngrijorare. Da, există aceste reacții firești până la un punct ca părinții să-și apere copiii, dar ar trebui să existe mai multe pârghii oferite școlilor ca atunci când sunt anumite situații de un anumit tip, părinții să fie cumva obligați să urmeze o consiliere sau să meargă să vorbească cu specialiști”, a declarat Andreea Ionescu pentru Digi24.

Cât despre informarea asupra efectelor negative ale drogurilor, Andreea Ionescu crede că este „necesară, dar nu suficientă”.

„Aceste dependențe se instalează pe un tărâm psiho-emoțional fragil, iar noi românii în general, aș putea spune că suntem analfabeți emoțional. Nu știm ce să facem cu acest aspect. Dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor noștri, dar și a noastră”, a spus reprezentanta asociației părinților.

Întrebată dacă susține testarea antidrog în școli, ea a răspuns negativ:

„Testarea antidrog, nu. Să știți că aceste măsuri pun presiune pe victimă, deci copiii care ajung să consume droguri sunt la un moment dat victime. Presiunea pusă pe victimă nu descurajează această problemă pentru că victima are de fapt niște probleme psiho-emoționale și are nevoie de suport, nu să fie arătată cu degetul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...