Parlamentul Ucrainei: S-a aprobat suspendarea activităţii partidelor politice considerate pro-ruse

Parlamentul ucrainean a aprobat marţi o lege ce reglementează suspendarea activităţii partidelor politice considerate ”pro-ruse”, o măsură care este în vigoare din 20 martie, după ce a fost aprobată de Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare, potrivit EFE.

În total, 330 din cei 450 de deputaţi din Rada Supremă au votat în favoarea proiectului de lege, care fusese introdus în parlamentul unicameral ucrainean la 28 martie, potrivit agenţiei de presă Unian.

Legea permite suspendarea activităţii partidelor politice care neagă sau justifică agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat la 20 martie că suspendarea temporară a activităţii a 11 partide politice pe durata aplicării legii marţiale a primit acceptul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare.

Instrucțiuni pentru ministerul Justiției

Ministerul Justiţiei a primit instrucţiuni să oprească imediat activităţile acestor forţe, care sunt acuzate de a avea „legături cu Rusia”, deşi unele dintre ele au cerut în instanţă dizolvarea lor. Unul dintre promotorii proiectului de lege, deputata Olga Sofghiria, a explicat, în declaraţii citate de Unian, că odată ce o instanţă a interzis activitatea unui partid, grupul parlamentar respectiv va fi dizolvat.

Viktor Medvedciuk, liderul celei mai mari dintre formaţiunile suspendate, Platforma de Opoziţie – Pentru Viaţă, a fost arestat la 12 mai, după ce a fost căutat timp de mai multe săptămâni şi a fugit din ianuarie din arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...