„Pașaportul verde”: Cine îl vrea și cine nu îl dorește

Comisia Europeană a anunțat deja înființarea „adeverinței de vaccinare anti-COVID” sau a acelui document care arată că cineva a trecut prin boală.

În Europa nu toate țările sunt de acord cu emiterea acestui document.

Pe de o parte, țări precum Franța atrag atenția că doar 5% din polulația eligibilă din Uniune s-a vaccinat și nu este clar nici câtă vreme o persoană imunizată este rezistentă la boală, nici dacă și cât poate rămâne contagioasă.

Pe de alta parte, Austria s-a grăbit să anunțe deja că va introduce pașaportul verde de călătorie chiar de luna viitoare.

Medicii europeni nu au o certitudine

În acest moment, experții medicali europeni nu pot spune cu certitudine dacă o persoană vaccinată împotriva COVID mai poate fi contagioasă și pentru câtă vreme. Așa că, a o lăsa să intre într-o țară, fară testare, poate fi riscant.

Tările din sudul Europei, care trăiasc în mare parte din turism, precum Grecia, par dispuse să accepte acest risc pentru a nu afecta dramatic economia.

Austria a anunțat chiar că în următoarele zile va emite procedurile pentru a începe introducerea, din apriliea certificatului digital de vaccinare prin care se doreşte deplasarea fără restricții și condiții în întreaga Uniune Europeană.

„Nu vom aștepta până ce această adeverință va fi implementată la nivelul Uniunii”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Certificatul de vaccinare și testare ar trebui să permită intarea călătorilor într-o țară fără a mai fi nevoiți să se testeze înainte sau fără a fi obligați să stea în carantină la sosire.

Dar fiecare stat va avea libertatea să-și stabilească propriile condiții de intrare a vizitatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...