Pastorul Pustan, prima reacție după arestarea fiului său: Nu m-am gândit că o să vină coșmarul atât de repede

Publicat: 28 ian. 2024, 08:57, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Pastorul Pustan, prima reacție după arestarea fiului său: Nu m-am gândit că o să vină coșmarul atât de repede

Pastorul Pustin a oferit prima reacție după ce fiul său a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. La rândul său, acesta își asumă o parte din vină spunând că nu a petrecut suficient timp cu familia acestuia.

„Predic Evanghelia de 32 de ani. Sunt pastorul Bisericii Sfânta Treime din Beiuș de 30 de ani, anul acesta”, sunt cuvintele lui Vladimir Pustan în fața a sute de credincioși aflați în Biserica Lumina din Washington .

„Eu am predicat niște lucruri pe care eu nu le-am trăit”

„M-am uitat într-o agendă veche şi mi-am văzut programul. Marţi la Piatra Neamţ, miercuri la Târgu Mureş, joi la Oradea, vineri la Arad, sâmbătă din nou la Oradea, iar duminică la Beiuş. N-am ştiut să zic ”nu” şi mi-am neglijat familia, de fapt cei mai importanţi oameni pe faţa Pământului. Acum plătesc”, a spus acesta, în semn că își asumă o parte din vină.

Totodată, acesta a făcut referire și la cartea pe care a scris-o fiind vorba despre „Coșmarul lui Dumnezeu – Pilda fiului risipitor”.

Pastorul Pustan plănuiește să deschidă un centru de dezintoxicare

„Nu m-am gândit că o să vină coșmarul atât de repede și peste mine. Am scris atunci în carte ca toți copiii noștri vor trece printr-un moment al rebeliunii. (…) Mă ustură sufletul Vali, mă doare de mor. (…) Am fost un fiu risipitor, acum sunt un tată de fiu risipitor., aia nu o știam până acuma, am învățat-o și pe asta zilele astea…”, a mai spus Pustan în fața credincioșilor.

În plus, pastorul Pustan a declarat că a început demersurile pentru construcția unui centru de dezintoxicare pentru tineri și adulți. În timpul discursului, printre vorbe, pastorul și-a șters de mai multe ori lacrimile de la ochi.

„Anul acesta construim două azile pentru oamenii amărâți și un centru pentru copiii cu droguri. Când am plecat în Detroit, am lăsat-o pe nevastă-mea să încheie contractul de vânzare cumpărare pentru trei hectare de pământ unde vom face centrul, departe pentru că nu mă lasă în oraș cu ei”, a mai spus Pustan.

Reamintim că, Vladimir Emmanuel Pustan Jr. este arestat într-un dosar în care este bănuit că vindea droguri de risc și mare risc, inclusiv minorilor.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC), către consumatori, inclusiv minori, de pe raza județului Bihor”, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor.