Patriarhul Daniel vrea controlul masonilor, braț la braț cu plagiatorul Radu Bălănescu. EXCLUSIV

Publicat: 16 aug. 2023, 08:25, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Patriarhul Daniel vrea controlul masonilor, braț la braț cu plagiatorul Radu Bălănescu. EXCLUSIV

Așa zisul șef al masonilor din România, plagiatorul Radu Ninel Bălănescu, a regizat o șmecherie cu ajutorul Patriarhului Daniel, prin care vrea să îi controleze mulți ani de acum înainte pe cei cu șorțulețe.

Hrebenciuc, lobby-stul toxic de serviciu pentru Bălănescu și Tohăneanu

În această toamnă, controversatului așa zis șef al masonilor din România, Radu Ninel Bălănescu, îi expiră mandatul la conducerea Marii Loji Naționale din România (MLNR). Dar el nu vrea cu niciun chip să se dea dus de la MLNR, fapt pentru care a pregătit o mutare surprinzătoare prin care să rămână în continuare la butoanele masoneriei române. Ca să poată controla MLNR și pe viitor, plagiatorul Radu Ninel Bălănescu (https://www.puterea.ro/teza-de-doctorat-a-doctorului-radu-ninel-balanescu-este-plagiata-in-proportie-de-97/) l-a pregătit drept succesor al său pe actualul Mare Secretar al MLNR, Cătălin Tohăneanu, adică, mai exact, să fie unicul candidat. Numai că această mutare este toxică ca urmare a relației foarte apropiate a lui Bălănescu și Tohăneanu de „guzganul rozaliu” Viorel Hrebenciuc, cei doi mizând foarte mult pe influențele și aranjamentele „guzganului rozaliu”. O dovadă că Hrebenciuc este în siajul lui Bălănescu a fost prezența sa la Gala premiilor MLNR din acest an, de la Ateneul Român.

Ziua-preot la Bâldana, seara- Mare Secretar la MLNR

La ora actuală, pe lângă faptul că este Mare Secretar al MLNR, Cătălin Tohăneanu este și preot la biserica Mănăstirii Bâldana din județul Dâmbovița. Arhiepiscopia Târgoviștei ne-a anunțat că pe 29 iulie 2023, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit, la Mănăstirea Bâldana, slujba Vecerniei, în cadrul căreia a avut loc ceremonia de așezare la închinare a unor părticele din moaștele Sf. Ier. Calinic de la Cernica, precum și sfințirea raclei în care acestea au fost puse, pentru totdeauna, în biserica complexului monahal. La slujba la care au participat „numeroși credincioși de la parohiile din apropiere, împreună cu preoții lor, călugării Mănăstirii Bâldana, dar și Primarul Comunei Tărtășești, Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, Părinți Consilieri, Pcuv. Vincențiu Gruzea, starețul mânăstirii și Pc. Diacon Cătălin Tohăneanu, slujitor al bisericii mânăstirii”. Adică, Marele Secretar al MLNR, mâna dreaptă a lui Radu Bălănescu, a fost prezent ca preot și ca slujitor al bisericii la evenimentul de la Mănăstirea Bâldana. Practic, preotul Cătălin Tohăneanu ziua cântă la Mănăstirea Bâldana, iar seara predică ca Mare Secretar la MLNR. Cum e posibil ca un preot să aibă, în același timp, și o funcție așa de mare în MLNR și care dorește să conducă masoneria română? Foarte simplu.

Preotul mason Tohăneanu, slujitorul de suflet al lui Nifon și Ghibanu

Marele Secretar ala MLNR, preotul Cătălin Tohăneanu,  este în relații excelente cu Mitropolitul Nifon al Arhiepiscopiei Târgoviște și cu mâna dreaptă a acestuia, episcopul vicar Ionuț Ghibanu. De fapt, Mitropolitul Nifon are relații excelente cu mai mulți masoni de frunte din anturajul cuplului Bălănescu-Tohăneanu, cum ar fi Adrian Vonica, Cezar Constantinescu, Adrian Dumitriu sau Lucian Bica (vezi FOTO 3 și 4). De asemenea, nu trebuie omis faptul că episcopul vicar Ionuț Ghibanu este Mare Maestru de Onoare Ad Vitam al MLNR.

Marele mason Cătălin Tohăneanu, decorat de Patriarhul Daniel

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu mizează la înscăunarea lui Cătălin Tohăneanu în fruntea MLNR pe susținerea Patriarhului Daniel. De fapt, anul trecut, preotul Cătălin Tohăneanu a fost decorat chiar de Patriarhul Daniel (vezi FOTO 2) la o ceremonie de la Patriarhia Română. Decorarea de către Patriarhul Daniel a preotului mason Cătălin Tohăneanu este oarecum surprinzătoare, dacă ținem cont de faptul că în anii trecuți au fost dați afară din Biserica Ortodoxă Română mai mulți slujitori ai bisericii care aveau și șorțulețe pe lângă haina bisericească. Așadar, Patriahul Daniel a intrat în jocul lui Bălănescu pentru a face cărțile în favoarea lui Tohăneanu.

Preotul mason Cătălin Tohăneanu, mingie de ping pong între Patriarhul Daniel și Mitropolitul Nifon

PUTEREA a solicitat recent Patriarhului Daniel să clarifice situația preotului mason și afacerist Cătălin Tohăneanu, dar imediat am fost direcționați către Arhiepiscopia Târgoviștei, condusă de Mitropolitul Nifon și episcopul vicar Ionuț Ghibanu. „Fiind vorba de un cleric care ține, din punct de vedere canonico-juridic și administrativ, de Arhiepiscopia Târgoviștei, vă rugăm să adresați solicitarea dumneavoastră către Centrul eparhial respectiv”, a fost răspunsul Patriarhiei Române pentru PUTEREA. Totodată, Patriarhia Română ne-a transmis și contactele celor cărora trebuie să ne adresăm de la Arhiepiscopia Târgoviștei. „Vă transmitem mai jos adresele la care puteți trimite solicitarea dumneavoastră: CABINETUL MITROPOLITULUI-Inspector eparhial: Pc. Diacon Florin Daniel SANDU, Secretar: dl. Gheorghe VASILACHE, VICAR EPARHIAL-Pc. Preot Dr. Ionuţ GHIBANU, SECRETARIATUL EPARHIAL- Secretar eparhial: Pc. Preot Alin Florian ŞTEFAN, SECTORUL ADMINISTRATIV BISERICESC- Consilier eparhial: Pc. Preot Gabriel Vasile VOICILĂ, Consilier eparhial: Pc. Preot Marius DOGARU, Specialist resurse umane: ec. Angelica EPURE”, a precizat Patriarhia Română pentru PUTEREA. Dar, până acum, n-am primit niciun răspuns de la cei indicați mai sus de Patriarhia Română. Practic, prin acest răspuns Patriarhul Daniel a pasat deocamdată cazul preotului mason și afacerist Cătălin Tohăneanu în curtea Mitropolitul Nifon și a episcopului vicar Ionuț Ghibanu. Asta poate însemna că girează și jocul plagiatorului Radu Ninel Bălănescu, care beneficiază de o remunerație de nabab (https://www.puterea.ro/remuneratia-de-nabab-a-vatafului-masonilor-plagiatorul-radu-ninel-balanescu/).