Patronii Dedeman investesc într-o echipă de fotbal

Publicat: 18 apr. 2024, 19:15, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SPORT , ? cititori
Patronii Dedeman investesc într-o echipă de fotbal
Frații Dedeman investesc în fotbal

Patronii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, care au o avere cumulată estimată la peste patru miliarde de euro, investesc și într-o echipă de fotbal.

Frații Pavăl au decis să investească într-un club din orașul natal, Bacău. Patronii Dedeman doresc să construiască o echipă pas cu pas, după modelul lui Gheorghe Hagi.

ACS FC Bacău este un club apărut după ”fuziunea” clubului Dinamo Bacău și Academia „Cristian Ciocoiu”. Academia de fotbal pusă la punct de Ciocoiu, fost atacant la „Steaua”, a început să se dezvolte într-un ritm alert. Acum deține zeci de fotbaliști talentați din zona Moldovei, în regim de internat, pentru ca toată lumea să beneficieze în egală măsură de un sistem corespunzător de pregătire.

”Am început acum 8 ani. Probabil că investiția se ridică la cinci milioane de euro. Nu am câștigat banii ăștia în carieră. Aveam salarii mici la Steaua pe vremea mea. Dar am avut șansa să convingem niște oameni puternici să vină lângă noi și să finanțeze proiectul. Principalul nostru finanțator este Dedeman. Avem norocul să fim rezidenți în același oraș”, declara Cristian Ciocoiu, în urmă cu câteva luni.

De mai bine de un an, cei doi afaceriști au investit sume importante în activitatea clubului ACS FC Bacău.

ACS FC Bacău evoluează în Liga 3 și ocupă poziția a 4-a în Serie 1, cu 28 de puncte. Se va lupta pentru promovarea în Liga 2, după cum arată rezultatele de până acum.

Totuși, are nevoie de un parcurs perfect pentru a termina pe primele două poziții și pentru a intra în luptele de baraj.

Bucovina Rădăuți este lider, cu 37 de puncte, urmată de CSM Bacău, 33 de puncte, și Știința Miroslava, 31 de puncte.

În acest context, o susținere financiară puternică, cum este cea a fraților Pavăl, poate însemna un booster în șansele de calificare. Brandul puternic din spatele echipei se materializează atât în echipamente mai bune și condiții de antrenament, cât și într-o mai largă susținere din partea suporterilor.