Pensiile nu vor crește cu 11%. Cum explică situația premierul demis Florin Cîțu

Pensiile nu vor crește de la 1 decembrie cu 11%, cum solicită PSD, și nici de la începutul anului viitor. Deocamdată, singura majorare ar fi de 5 procente, susține primul ministru demis, Florin Cîțu.

Orice creștere, putem să punem o creștere de cheltuieli, cum ar fi cu salariile, cu pensiile și ne uităm, exact, dacă se încadrează în deficitul exprimat pentru anul viitor. Dacă nu se încadrează, avem o singură soluție, să luăm bani de la investiții și, aici, noi nu suntem de acord să luăm bani de la investiții, dar suntem de acord să creștem pensiile. Avem, deja, o creștere a pensiilor făcută în programul de guvernare, de 5%, pentru anul viitor. Putem să vedem dacă putem să mergem mai sus și cred că există resurse să mergem cu o creștere a pensiilor puțin mai mare de 5%. O să vedem la ce nivel. Nu ne opunem, suntem de acord cu creșterea de pensii, salarii și alocații. Am făcut acest lucru chiar și anul trecut, în plină criză mondială când nimeni nu făcea acest lucru în Europa. O să o facem și acum, dar toate trebuie judecate în contextul acesta economic și, mult mai important, să facem aceste creșteri, știind că aceste plăți pot să fie făcute și în viitor, nu să facem acum niște creșteri populiste și apoi să nu putem să le mai plătim”, a transmis Cîțu.

Acesta a subliniat că din decembrie nu se poate face nicio indexare și nici măcar de la începutul lui ianuarie.

Nu avem când. Nu ai buget, nu ai când să faci așa ceva, ele nu sunt bugetate. Bugetul pentru anul acesta nu are această creștere”, a explicat Cîțu.

Indexarea pensiilor cu 11% de la 1 decembrie și creșterea salariului minim în două trepte, de anul viitor, sunt două dintre condițiile votate în Consiliul Politic Național al PSD, pentru realizarea unei coaliții guvernamentale cu PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...