Pensiile vin mai devreme în decembrie. Ce se anunță pentru ianuarie 2023

În luna decembrie pensile vor ajunge mai devreme la beneficiari, decât într-o lună obișnuită, mai ales că vin sărbătorile și vor fi mai multe zile libere.

Marius Budăi, ministrul Muncii, susține că există discuții în acest sens cu Poșta Română, astfel încît livrarea pensiilor să aibă loc cel târziu pe 15 decembrie 2022, iar oamenii să poată să-și facă cumpărăturile specifice sărbătorilor.

Ministrul mai spune că nu crede că în ianuarie 2023 vor fi întârzieri la livrarea pensiilor, chiar dacă trebuie publicat în Monitorul Oficial actul normativ privind majorările anunțate de guvernanți, potrivit Kanald.ro.

„Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie și să putem avea și actul normativ în baza căruia să mărim pensiile și să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârșitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial și cu siguranță așa va fi. Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine știți se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile și sunt făcute plățile aferente”, a declarat Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...