Pensionarii protestează în fața Guvernului

Pensionarii protestează, joi, în fața Palatului Victoria, față de decizia Guvernului de a majora pensiile doar cu 14% față de hotărârea Parlamentului prin care veniturile bătrânilor urmau să crească cu 40%.

Protestul este organizat de  două federaţii ale pensionarilor, respectiv Federaţia Naţională a Pensionarilor din România (FNPR) și Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România (FNUPR)

„Ca revendicare de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, vom solicita Guvernului României, autorităţilor statului, în această zi când Guvernul şi preşedintele României ar trebui să omagieze seniorii ţării, aşa cum a recomandat Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru ceea ce au făcut aceştia pentru dezvoltarea societăţii omeneşti, vom cere să fie respectată hotărârea adoptată de Parlamentul României privind majorarea valorii punctului de pensie la suma stabilită în articolul 86 al Legii 127 din 2019, adică punctul de pensie să reprezinte 1.775 de lei, şi nu atât cât a stabilit Guvernul prin Ordonanţa 136 din 15 august”, a declarat, pentru Agerpres, Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR).

Protestul la care urmează să participe în jur de 100 de pensionari va începe la ora 10.00.

Camera Deputaților și Senatul au votat legea rectificării bugetare în forma dorită de Partidul Social Democrat, lege care cuprinde majorarea pensiilor cu 40%.

În fapt, parlamentarii au decis abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%. În acest fel rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea cu 40% a veniturilor pensionarilor.

Citește și

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Pensionari ar trebui informați ca industria romanească nu duduie si este făcută praf și pulbere chiar cu ajutorul lor, al acestor pensionari cerșetori, care au ajutat la desființarea și ruinarea făbricilor și al întregi industrii ro” Iar mediu privat de producție gâfâie din greu la Covid 19 , gâfâie din din greu la lipsa personalului calificat, la lipsa tinerilor, gâfâie din greu din cauza politicienilor PSD care au fost și sunt înguști la minte.
    Mulțumită PSD-lui astăzi ii vedem pe pensionari in strada cerșind după o bătrânețe mai frumoasa și confortabila .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole