Ce șanse există ca Legea care majorează pensiile cu 40% să fie promulgată de președintele României

Camera Deputaților și Senatul au adoptat legea rectificării bugetare în forma dorită de Partidul Social Democrat, lege care cuprinde majorarea pensiilor cu 40%. Pentru ca legea să intre în vigoare este nevoie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis și să fie publicată în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că legea votată ieri în Parlament ar împovăra bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB.

„Este de dorit să crească pensiile, salariile profesorilor, sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și deja primii pași s-au făcut, pensiile au crescut cu 14%. Chiar dacă ne dorim mai mult, suntem în pandemie, în criză economică și bugetul e deja sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB, ar trebui să luăm bani din altă parte, ori de peste tot deja banii au fost reduși la minim”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputaților și Senatul au votat legea rectificării bugetare în forma dorită de Partidul Social Democrat, lege care cuprinde majorarea pensiilor cu 40%.

În fapt, parlamentarii au decis abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%. În acest fel rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea cu 40% a veniturilor pensionarilor.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...