Parlamentul a votat: Pensiile vor fi majorate cu 40%

Camera Deputaților și Senatul au votat legea rectificării bugetare în forma dorită de Partidul Social Democrat, lege care cuprinde majorarea pensiilor cu 40%.

În fapt, parlamentarii au decis abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%. În acest fel rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea cu 40% a veniturilor pensionarilor.

Prin acest proiect de lege ar trebui să fie majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai multe fonduri.

Proiectul de rectificare bugetară a fost adoptat în forma dorită de social-democrați cu 242 de voturi pentru. Parlamentarii care au votat legea aparțin de de PSD, ALDE, Pro România și UDMR. USR a anunțat că nu va vota modificările propuse la legea rectificării bugetare de Partidul Social Democrat.

Partidul Național Liberal a anunțat deja că va contesta legea la Curtea Constituțională a României. Liberalii au cerut în plen retrimiterea legii la comisii pentru 30 de zile susținând că că modificările propuse de PSD nu au sursă de finanțare. Propunerea a fost însă respinsă cu 225 de voturi împotrivă. Florin Roman, liderul deputaților liberali, a acuzat faptul că modificările dorite de PSD la proiectul de rectificare bugetară „aruncă în aer România”.

Înainte ca legea să intre în vigoare, aceasta trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...