Pentru funcţia de procuror european delegat în România: Ministerul Justiţiei declanşează o nouă procedură de selecţie candidaţilor

Ministerul Justiţiei a anunţat că a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în urma procedurilor anterioare derulate la nivel naţional, nouă procurori europeni delegaţi au fost numiţi prin decizii ale Colegiului EPPO.

Procurorii interesaţi trebuie să aibă o experienţă relevantă în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracţiunilor în domeniul fiscal sau vamal. Ei îşi pot depune candidaturile până la data de 1 iunie, inclusiv.

Ce este EPPO

Interviul este programat în zilele de 16 şi 17 iunie, rezultatele urmând să fie anunţate în data de 20 iunie.

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

EPPO şi-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze orice comportament infracţional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă şi alte infracţiuni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole