Pentru sărbători vom importa 500.000 de brazi și 200.000 tone de șampanie

În perioada sărbătorilor de iarnă de anul acesta cantitatea de mărfuri importate va crește cu 20% comparativ cu alte perioade, principalele produse aduse în România fiind brazii, hainele, dulciurile și decorațiunile specifice de Crăciun.

Astfel, în țară intră 50.000 de tone de mărfuri pe săptămână pentru retailul tradițional sau online, arată datele DSV Road, una dintre cele mai mari companii de servicii de transport din România și Europa.

În perioada noiembrie-decembrie, camioanele DSV Road aduc în țară peste 500.000 brazi, în ghiveci sau în plasă, 50.000 kg de globuri, 70.000 kg de instalații cu lumini, 30.000 Moș Crăciuni decorativi, 100.000 kg de cozonaci, 2.000 tone de dulciuri, 200.000 tone de șampanie sau vin spumant, 500 de tone de carne și peste 200.000 de articole pentru sporturi de iarnă.

De asemenea, sunt aduse și produse de uz general, cum ar fi haine și încălțăminte, electronice și electrocasnice, medicamente și alimente de bază.

Cele mai multe produse sunt aduse din Italia, Germania, Polonia și Ungaria, numărul de camioane care transport marfă între Europa și România crescând cu 15%-25%.

“Înainte de sărbătorile de iarnă, începând din luna octombrie, cererea pentru servicii de transport crește cu 15%-25% față de o lună obișnuită, pentru produse care trebuie să ajungă în magazinele din România la început lunii decembrie. Prin optimizarea rutelor de transport și încărcăturii în camioane, produsele de care consumatorii din România au nevoie și pe care le așteaptă cu nerăbdare pentru a le dărui celor dragi cu ocazia sărbătorilor de iarnă ajung în timpul util, fără întârzieri, în depozitele magazinelor”, declară Sergiu Iordache, Managing Director DSV Road.

Transport de tip grupaj

Astfel, pentru transportul mărfurilor către România, cele mai multe companii preferă transportul de tip grupaj, cererea pentru acest serviciu crescând cu 30% în ultimele luni, fiind de altfel o opțiune de reducere a costurilor de transport.

Acesta este urmat de transportul cu încărcare completă a camioanelor, preferate în general de marii retaileri, pentru transportarea de produse alimentare.

Dacă înainte de sărbători sunt transportate cantități impresionante de produse specifice Crăciunului, în timpul anului, cele mai transportate mărfuri din Europa către România sunt din categoriile automotive, chimicale, IT&C, fashion, pharma, electro-IT. În același timp, potrivit datelor DSV Group, printre cele mai neobișnuite mărfuri transportate de companie în lume se află urși polari, delfini, prelevări de țesuturi, vaccinuri.

România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani.

Astfel, în 2022, având în vedere cererea tot mai mare pentru multiple servicii de transport, DSV Road se așteaptă la o creștere de 40% a business-ului comparativ cu anul trecut, estimând o cifră de afaceri de 70 milioane de euro.

Despre DSV Road

DSV Road este unul dintre cei mai mari transportatori din România și Europa, oferind servicii complete de transport – regim grupaj, încărcare parțială (less than truckload) și încărcare completă (full truck load), dar și servicii de transport pe bază de combustibil bio, ca parte din misiunea companiei de a reduce poluarea.

DSV Road este una din entitățile juridice ale grupul DSV, prezent în România din 1994, alături de DSV Solutions și DSV Air&Sea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...