Percheziții ale procurorilor la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați. Delapidare prin modificarea chitanțelor cu pixul

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați au descins miercuri dimineață la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pentru a pune în aplicare mai multe mandate de percheziții la Departamentul Financiar și Departamentul Juridic, dar și la cabinetul rectorului, Lucian Georgescu, de unde au ridicat documente.

Acțiunea procurorilor a fost confirmată de procuror Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galați, care a precizat că este vorba de o anchetă penală „in rem”, în care deocamdată nu sunt cercetați angajați sau colaboratori ai universității: „Ne aflăm în faza de urmărire penală, care nu este la adresa unor persoane, ci este in rem. Sunt mai multe mandate de percheziții pe care le pun în aplicare procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Nu putem oferi mai multe detalii, deoarece fac parte din materialul probator”.

Perchezițiile au fost confirmate și de Bogdan Nistor, de la Departamentul de Comunicare al universității:S-a făcut o solicitare, respectiv o ridicare de documente, în cadrul unui dosar de cercetare in rem. În acest moment nu știm mai multe detalii. Colaborăm cu autoritățile”.

Descinderea procurorilor are loc la scurt timp după ce Curtea de Conturi și Corpul de Control de la Ministerul Educației au descoperit mai multe nereguli financiare la Universitatea „Dunărea de Jos”, printre care plata unor sume în valoare de peste 5 milioane de lei pentru drepturi salariale necuvenite, dar și delapidarea a peste de 250.000 lei la plata taxelor judiciare. Inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit că sistematic chitanțele de 5 lei pentru plata taxei de timbru erau modificate cu pixul și decontate la valoarea de 500 de lei.

Fiind vorba de nereguli produse sistematic, pentru fraudarea unor sume imense, acuzațiile ar fi de delapidare, abuz în seviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole