Percheziții în Giurgiu, într-un dosar legat de alegerile de anul trecut. Vizate sunt 14 persoane, dar și o instituție publică (VIDEO)

Publicat: 18 mart. 2021, 09:25, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Percheziții în Giurgiu, într-un dosar legat de alegerile de anul trecut. Vizate sunt 14 persoane, dar și o instituție publică (VIDEO)
Jandarmi Politie (Sursa: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

În total, 15 mandate de percheziție sunt puse în aplicare, joi dimineață, de polițiștii de la Giurgiu, într-un dosar ce vizează întocmirea de acte false pentru participarea ilegală la alegerile din septembrie 2020. Este vorba despre Primăria din comuna Stănești, județul Giurgiu.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, din care unul la sediul unei instituții publice și 14 la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, arată IPJ Giurgiu..

Persoanele în cauză sunt bănuite că în cursul anului 2020, beneficiind de documente întocmite în fals de către funcționari din cadrul instituției publice, au stabilit reședința mai multor persoane (peste 100) fără ca acestea să locuiască efectiv la adresele de reședință.

Această activitate ilegală a avut drept scop participarea în calitate de alegători la alegerile locale din luna septembrie 2020 – precizează reprezentanții Poliției Giurgiu.