Percheziții la Primăria Iași. Procurorii DNA verifică documentația emisă pentru un proiect imobiliar

Procurorii DNA percheziționează sediul Primăriei Iași, verificând modul în care au fost emise acte urbanistice care au certificat edificarea unei clădiri ridicate în cartierul Tătărași de către compania locală de construcții Flux.

Conform Ziarul de Iași, ar fi vorba de două certificate de atestare a edificării construcției, emise în 2018, la doar o zi distanță: unul era semnat de către fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, iar celălalt de primarul Mihai Chirica (foto).

În această dimineaţă, procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis miercuri primarul Mihai Chirica.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au anunțat că fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi”, au transmis procurorii DNA.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole