Percheziții la școli de șoferi acuzate că instruiau elevi la negru și făceau evaziune fiscală

Publicat: 08 mart. 2024, 07:05, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Percheziții la școli de șoferi acuzate că instruiau elevi la negru și făceau evaziune fiscală

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a infracțiunilor economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au descins la locuințele a patru persoane din Salcea și Suceava.

Perchezițiile au avut loc la data de 6 martie, când polițiștii au descins la adresele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul prestărilor de servicii de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

Mai exact, este vorba despre două școli de șoferi și de alte două persoane. Aceștia au ajuns în vizorul autorităților după ce ar fi oferit servicii pentru școala de șoferi fără a le fiscaliza.

”În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că mai multe persoane ar fi acționat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi, prin intermediul a două societăți comerciale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, de genul înscrisuri, documente contabile, unități de stocare date etc. În urma acestei infracțiuni a fost adus un prejudiciul estimat este unul destul de important, de aproape 600.000 lei.