Percheziţii: Peste 100 de persoane bănuite că au obţinut ilegal indemnizaţii pe durata pandemiei

Un număr de 110 persoane ar fi obţinut ilegal indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de Covid, prejudiciul în acest caz fiind de 1,2 milioane de lei. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au făcut 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Potrivit cercetărilor, 110 persoane ar fi obţinut ilicit indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de Covid. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 1.200.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. În total, 11 persoane au fost conduse la audieri.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Vaslui şi Neamţ, precum şi poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...