România, recensământ 2022: Perioada pentru autorecenzare va fi prelungită

Perioada pentru autorecenzare va fi prelungită, a anunțat președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei. Termenul inițial pentru încheierea acestei etape era dumincă, 15 mai.

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite. Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a spus președintele INS, Tudorel Andrei, la Europa FM.

Ce riscă cei care refuză furnizarea de date

Cei care refuză furnizarea de date pentru recensământ riscă o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 lei.

Salariaţii care vor alege să se autorecenzeze online vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia prezintă dovada completării formularului online în prima etapă a recensământului populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...