Permise gratuite de 4,3 milioane de euro. Anunțul de ultimă oră

Publicat: 23 apr. 2024, 20:35, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Permise gratuite de 4,3 milioane de euro. Anunțul de ultimă oră
Permise gratuite de 4,3 milioane de euro. Anuntul de ultima ora

Meseria de șofer este una foarte căutată, însă firmele se confruntă și în acest domeniu cu o lipsă acută de personal calificat. Din această cauză, Ungaria a demarat acum un program guvernamental care oferă permime gratuite pentru doritori.

Ungaria oferă permise gratuite pentru cei care vor să îmbrățișeze meseria de șofer profesionist. Peste tot în Europa această meserie este una foarte căutată, deoarece salariile sunt unele foarte bune. Cu toate acestea, firmele de transport se confruntă cu o lipsă acută de personal, deoarece tinerii care ar vrea să se facă șoferi profesioniști sunt dați înapoi de costul școlii de șoferi, care este unul ridicat.

Ungaria oferă tinerilor permise gratuite de 4,3 milioane de euro

Ei bine, Ungaria a decis să rezolve deficitul de șoferi profesioniști printr-un program guvernamental care oferă tinerilor posibilitatea să obțină permise de conducere gratuite, subvenționate de stat.

Ungaria a implementat un program unic, oferind peste 1.000 de permise de conducere gratuite. Statul a alocat suma de 4,32 milioane de euro pentru acest program, demonstrând angajamentul său față de creșterea numărului de șoferi calificați. Printre cerințele de participare se numără cetățenia maghiară, deținerea unui permis de conducere de categoria B cu o vechime de minim 2 ani și aptitudini medicale adecvate.

Programul acoperă obținerea permiselor de conducere pentru categoriile C, C+E și D, precum și un card care atestă competențele necesare pentru a conduce profesional. Participanții trebuie să plătească o contribuție proprie de maximum 30%, care le va fi rambursată integral după 12 luni de la finalizarea cu succes a formării.

În concluzie, programul guvernamental din Ungaria reprezintă o oportunitate unică pentru cetățenii săi de a obține gratuit permisul de conducere și de a accesa noi oportunități de angajare în sectorul transporturilor. Este un pas semnificativ în direcția facilitării accesului la educație rutieră și în sprijinul dezvoltării profesionale a populației.