Persoanele în vârstă ar putea fi private de cardul bancar?!

Publicat: 03 aug. 2023, 20:11, de Magda Marincovici, în ECONOMIE , ? cititori
Persoanele în vârstă ar putea fi private de cardul bancar?!

Ca persoanele în vârstă să fie private de cardul lor bancar este o chestiune care se discută în prezent de către autoritățile nipone, mai precis de către Agenția națională a poliției din Japonia, potrivit South China Morning Post.

Scopul acestei măsuri drastice ar fi evitarea ca persoanele în vârstă, mai vulnerabile comparativ cu restul populației, să  mai fie victime ale escrocheriilor.

În acest sens, Agenția națională a poliției din Japonia propune ca pensionarilor să li se restrângă accesul la bancomate.

Japonezilor cu vârste peste 65 de ani le-ar putea fi dezactivat automat cardul bancar, dacă acesta nu a fost folosit mai mult de un an, cu scopul de a nu putea fi accesat de persoane rău intenționate.

Potrivit poliției, 15 miliarde de yeni (peste 100 milioane de euro) au fost furate în primele șase luni ale acestui an, în toată țara. Cu toate campaniile de sensibilizare lansate de guvern, numărul victimelor scade foarte greu.

În Japonia, escrocheria cu consilierul bancar fals face ravagii. Un așa-zis consilier bancar sună – numărul afișat corspunde celui al băncii dvs – și vă anunță: contul dvs. este descoperit.

Bancherul și el fals cere să faceți un transfer, având grijă să recupereze datele dvs personale.

În Japonia, aproape 35% din locuitori au peste 65 de ani – față de 20% în Franța, de exemplu – , ceea ce pentru escrocii de carduri este un avantaj.