PES activists a lansat caravana ”România merită în Schengen”

PES activists România a lansat caravana „Românii merită în Schengen”, prin care vor strânge peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea României la spaţiul Schengen, anunţă, duminică, un comunicat al PSD.

Potrivit sursei citate, cu prilejul noii ediţii a Universităţii Europene de Vară cu tema „Europa noastră, viitorul nostru”, în prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists şi militanţi europeni ai Partidului Social Democrat, precum şi a numeroşi invitaţi din ţară şi diaspora, au fost dezbateri cu privire la evoluţiile politice la nivel naţional şi european, în contextul provocărilor semnificative pe care Uniunea Europeană a trebuit să le gestioneze în ultimul an, precum pandemia generată de coronavirus, criza energetică sau războiul din Ucraina.

„În actualul context plin de provocări, Uniunea Europeană şi-a demonstrat viabilitatea. Suntem într-o alianţă care oferă securitate, resurse pentru dezvoltare şi parteneri pe care ne putem baza. Trebuie spus românilor că cei care critică UE nu vor binele României, nu au niciun proiect alternativ sau, mai rău, vor să ducă ţara spre Rusia. Dar integrarea noastră nu s-a terminat. Aderarea României la spaţiul Schengen este tot mai aproape şi poate asigura românilor drepturi depline şi oportunităţi economice semnificative pentru ţara noastră. De aceea, insistăm cu acest deziderat prin organizarea în cadrul campaniei noastre #RomâniiMerităÎnSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele românilor de sprijin din toată ţara. Noi, cei de stânga, Partidul Social Democrat şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte şi profesionalism, am demonstrat că putem aduce un plus României în plan european”, a declarat Victor Negrescu, europarlamentar şi coordonator naţional PES activists România, citat în comunicat.

Conform PSD, Campania #RomâniiMerităÎnSchengen este un demers iniţiat de PES activists România, cu scopul de a sprijini aderarea României la spaţiul Schengen.

„În cadrul campaniei, cetăţenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărţilor poştale puse la dispoziţie, mesajele lor de susţinere pentru acest deziderat. Campania îşi propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiţie ce a fost depusă la nivelul instituţiilor europene, conducând la o rezoluţie de sprijin din partea Parlamentului European”, arată sursa citată.

La eveniment au participat şi ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica, senatorul Felix Stroe, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, preşedintele Tinerilor Social Democraţi (TSD), Alexandru-Mihai Ghigiu, jurnalistul DC News Val Vâlcu, analistul politic Sarmiza Andronic, redactorul-şef al CaleaEuropeana.ro, Robert Lupiţu, şi primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, dar şi reprezentanţi ai mass-media şi exponenţi ai mediului academic şi asociativ.

Liderii social-democraţi europeni, printre care Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), şi comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, au transmis, la Universitatea Europeană de Vară, mesaje de susţinere pentru România şi Partidul Social Democrat. Evenimentul a inclus mai multe ateliere tematice şi traininguri despre afaceri europene, comunicare politică şi activism de stânga.

PES activists România este o reţea a membrilor şi simpatizanţilor Partidului Social Democrat interesaţi de politica europeană, creată în anul 2007 şi care reuneşte peste 10.000 de membri la nivelul întregii ţări. PES activists România susţine şi promovează activitatea Partidului Socialiştilor Europeni (PES), constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene ale stângii româneşti şi Partidului Social Democrat, stimulând dezbaterile pe teme europene, internaţionale şi doctrinare, mai precizează PSD.

3 COMENTARII

 1. Române! Ce înseamnă sa nu intri in Schengen?
  Rusia începe o „nouă fază de mobilizare” – dar Putin se joacă cu focul nu-i pasă de moldova mici de România.
  Prin decret, Putin mărește armata și schimbă și tactica de recrutare. Acest lucru ar putea duce la o mai mare rezistență la războiul din Ucraina în Rusia.
  De la 1 ianuarie 2023, numărul soldaților ruși urmează să crească de la 1,01 milioane la 1,15 milioane. În total, armata lui Putin ar trebui să aibă atunci două milioane de membri în loc de 1,9 milioane. O justificare pentru extindere nu a fost inclusă în decret. Acum, Ministerul britanic al Apărării a clasificat mișcarea lui Putin.
  Până acum, soldații au fost recrutați în primul rând din regiunile mai sărace. Cu toate acestea, recent, au existat rapoarte din ce în ce mai multe despre metode de recrutare neconvenționale. Se pare că ei caută urgent mai mulți soldați.

 2. Aug 24, 2022 08:16
  Tocmai din acest motiv, Șoigu se află încă în funcția sa, deși de fapt nu a luat decizii cheie de foarte mult timp. 5000 de dolari per articol! Şoigu a plătit campanii în presa rusă pentru a-l convinge pe Putin să decreteze mobilizarea generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...