Pesediștii din Maramureș s-au săturat de Zetea, dar Ciolacu a trecut pe… mute

Publicat: 15 feb. 2021, 15:54, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Pesediștii din Maramureș s-au săturat de Zetea, dar Ciolacu a trecut pe... mute
Gabriel Zetea si Marcel Ciolacu

PUTEREA a semnalat de mai mult ori că liderul PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea, fost președinte al consiliului județean, nu mai este agreat de primarii PSD din județ. Dar, liderul PSD Marcel Ciolacu a ignorant nemulțumirile edililor din Maramureș poate și din cauza faptului că între Zetea și Ciolacu sunt și alte interese altele decât cele politice.

Între timp, tensiunile s-au acutizat și conducerea PSD, adică mai exact președintele Marcel Ciolacu, a primit o scrisoare deschisă din partea multor membrii PSD din Maramureș care solicitau demisia lui Gabriel Zetea de la conducerea organizației județene a PSD.

PUTEREA vă prezintă scrisoarea deschisă a pesediștilor din Maramureș prin care solicit demisia lui Gabriel Zetea:

Către conducerea PSD

În atenția, ​d-lui prețedinte Marcel Ciolacu

Organizația PSD Maramureș a fost de-a lungul timpului în primele 3 organizații din Transilvania ca rezultat în alegeri, atingând un procent maxim în 2016 când a realizat 42% la alegerile locale la consiliul județean și 47% la consiliile locale .

Aceste rezultate s-au obținut după o muncă de 7 ani a unei echipe foarte bine închegate.  

În 2015 s-a ales în conferință o nouă conducere formată din: președinte Zetea Gabriel si președinte executiv Șimon Gheorghe.

La ședințe participau cei din vechea conducere în calitate de simpli membri și la care se adresa cu „domnule vicepreședinte” cum te adresezi unuia care a fost ministru și când nu mai e.

Nu a fost ales nimeni pe nici o funcție și nici o comisie, după statut.

În 2019 fiind prea numeroasă conducerea aleasă formată din doi membri Zetea și Șimon, Zetea a convocat conferința cu ordinea de zi: alegerea președintelui.

Din 700 de delegați au votat deschis membrii rămași în sală, după două ore de ședință a fost ales în unanimitate Gabriel Zetea, aplicâdu-i-se o corecție domnului Șimon care a semnat declarația împotriva lui Dragnea și la care sus numitul i-a si cerut demisia din partid în plină ședință.

În 2020 președintele, neconsultându-se cu nimeni, pe persoana fizică, a decis înființarea „Coalitiei pentru Maramureș” fiind pentru prima dată în istorie când PSD Maramureș a candidat fără siglă și fără candidat la Primăria Baia Mare.

CONSECINȚE:

– s-au pierdut toate cele 4 alegeri.

– presedenția Consiliului Județean

– din 14 consilieri în 2016 au rămas 8 în 2020 (dintre care doar 4 membrii PSD, restul de 4 fiind impuși de Cătălin Cherecheș)

– consilieri locali 

 Localitate.  Nr consilieri in CL. Nr consilieri PSD

 Baia Mare.            23.                   1

 Baia SPRIE.         17.                    0

 Cavnic.                 15.                    0

 Ulmeni.                 15.                    0

 Vișeu de Sus.       17.                    2

  Total.                    83.                   3             3,4%

– s-au pierdut europarlamentarele, prezidențialele, localele, parlamentarele;

– pentru prima data in consiliul local al municipiuuil Baia Mare nu avem grup PSD avand un singur consilier;

– doar in 10%din localități mai avem majoritate PSD;

Consecintele de mai sus sunt cele mai reprezentative ca „rezultate”

Presedintele Zetea nu s-a consultat cu nimeni pentru nici o decizie importantă luată în partid și l-a promovat în funcția de SECRETAR pe finul său (nr. Cosmin Butuza – „Tricoaie”)..

Am apreciat decizia luată la Vrancea și credem că se impune și la Maramureș.

Nu se poate face o analiză a alegerilor fiindcă nu avem ales decât un președinte, iar municipiul Baia Mare nu are o conducere aleasă din februarie 2019, practic nu mai există.

În conducerea PSD Maramureș „Zetea discută numai cu Zetea”.

Onorată conducere, tragem un semnal de alarmă cu ceea se întâmplă în organizația noastră unde pentru prima oară in istoria partidului, membrii, dar si simpatizanții nu mai sunt reprezentați de actuala conducere.

Vă invităm la Baia Mare pentru o analiză a rezultatelor ultimelor alegeri și pentru a încerca împreună stoparea declinului uneia dintre cele mai performante organizații din țară.”